Pere Navarro (Eivissa, 1994), trompetista, pianista, compositor i productor, és actualment un dels majors talents en quant al panorama nacional jazzistic es refereix. Amb dos àlbums publicats sota el reconegut segell “Fresh Sound Records” (“Perenne” & “Live in Madrid”), Navarro ha estat capaç de forjar un so propi, fresc i vangaurdista que el defineix.

Va començar el seu idil·li amb la trompeta als vuit anys i va seguir amb la seva formació al Taller de Músics de Barcelona, on es va graduar dels seus estudis superiors. JamboreeSunset Jazz ClubNova Jazz Cava, Caixa Fòrum, Jimmy Glass, La Bilbaína, Recoletos, Sala Clamores,  El Plaza Jazz Club, Sala Clavicémbalo, , Filloa Jazz Club, Teatro Avalón,  són només alguns dels escenaris als quals ja ha pujat Pere Navarro, entre d'altres teatres i auditoris d’arreu del territori nacional. A nivell Europeu, destaquen les seves actuacions a clubs mítics com el Pizza Express de Londres, o el Sunset-Sunside de París, aconseguint respectius sold-outs a tots dos. A més, ha format part de cicles com “AiEnRutaJazz” de la AIE, Ciclo Auditorio, a Bilbao, Jazz de Primavera, al Caixa Fòrum, “#VivaLaMúsicaViva” de la SGAE, o el cicle “Xarxa de Músiques” de les JM de Catalunya, i del cartell, per exemple, de festivals nacionals com el Festival Internacional de Jazz de Lugo (en dos ocasions), Fringe Festival, Menorca Jazz, Festival Alternatilla, i de festivals internacionals com el  48Timer Festival Copenhaguen o el London Catalan Festival. També cal mencionar la seva aparició a l’Eivissa Jazz on al 2016, va celebrar la seva desena participació al festival eivissenc. Ho va fer com a membre de la 'Eivissa Jazz Experience', liderada per Abe Rábade. El pianista gallec va col·laborar en dos temes de Perenne

Cal remarcar la seva presència a l’última edició del Festival de Jazz de Lugo. El concert va ser sel•leccionat per l’SGAE i Radio3, pel cicle “#VivaLaMúsicaViva”, de la mateixa SGAE, éssent el Quintet de Pere Navarro l’únic grup de Jazz Nacional escollit. El concert es va retransmetre en directe per Radio Nacional de España desde la mítica Sala Clavicémbalo, completant-se l’aforament.
Solament en 3 anys, el Quintet liderat per Pere Navarro ha publicat 2 àlbums, baix el mític segell “Fresh Sound Records. En aquest breu període, Pere ha aconseguit forjar un so propi, fresc i vanguardista que l’ha portat a ser considerat actualment com un dels grans talents del panorama jazzístic nacional, com així ho demostra la seva recent incorporació al cicle “Artistas en Ruta” de la AIE (Associació d’Interprets i Excutants) o les ja mencionades actuacions per diferents cicles de la SGAE i les seves actuacions en directe per Radio3 de Radio Nacional de España.

Perenne

Que és continu, permanent, incessant, que no s'atura, que perdura en el temps, que es manté complet... que no mor. Perenne és el títol del primer disc del quintet que lidera Pere Navarro. Es va gravar al juny de 2016 als estudis La Nau (Barcelona) amb el segell Fresh Sound Records.

Aquest primer treball conté onze temes. Tots ells són composicions originals del propi Pere Navarro que, amb aquest disc, vol materialitzar el seu particular punt de vista del jazz més jove i contemporani.

Pere Navarro Quintet
Live in Madrid

El segon àlbum d’un artista és una prova de foc. Pere ha optat per escollir un camí difíci: gravar-lo en directe. Això es sol fer quan ja tens uns quants àlbums més publicats. La joventut es osada, beneïda sigui!, perquè tan sols així poden sortir obres intrèpides i arriscades. En Pere ja ho va comentar al seu moment i ho tenia claríssim, i no es va equivocar.

Així les coses aquest disc es una meravella. Hi ha bon groove i una evolució notable a les composicions. Aquí està el secret. Aquesta es només la segona passa, però… quina passa!

José Miguel López
Discópolis - Radio 3

Media

A més d’escoltar-nos...
ens pots veure! Fes click i descobreix el nostre canal.

Totes les fotografies són propietat de Pere Navarro.